.

Web Tasarımı ve Kodlama Programı Tanıtımı

Bölümün temel amacı, internet sitelerinin görsel tasarımı ve kod yazma işlemini gerçekleştirecek kişiler yetiştirmektir. İnternet teknolojisi ve kod yazmaya ilgisi olan öğrencilerin bu alanda başarılı olabileceği söylenebilir. Bir web sitesinin kurulumu, yönetimi ve yanıtlanması becerilerine sahip olunmaktadır. Bu alandan mezun öğrenciler, piyasada bu alanda çalışan çeşitli şirketler, serbest çalışan olarak veya kamu kuruluşlarının istihdam edilen alanlarında iş bulabilmektedirler. Web Tasarımı ve Kodlama bölümünü tercih etmek isteyenlerin çağın dinamik ve yenilikçi yapısına uygun, teknolojik gelişmelerden haberdar olarak gelişmeye açık olması beklenmektedir.


Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü, öğrencilerine ara yüz tasarımına dair program ve tekniklerle kodlama adımları ve temellerini öğretir. Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü öğrencilerinin aldığı derslere bölümümüz ders bilgi paketlerinden ulaşılabilir.

Bölüm ders içeriklerini başarıyla tamamlayan öğrenciler bir internet sitesi, bir mobil cihaz ara yüzü veya uygulama tasarımının nasıl yapılacağını, bu alanlarda dikkat edilmesi gerekenleri ve tasarımın nasıl koda çevrileceğini öğrenirler. Bu bilgilerle bilişim alanında; Web tasarım uzmanı, kodlama uzmanı ve ara yüz geliştiricisi ünvanlarıyla çalışmaktadırlar.


Web Tasarımı ve Kodlama iş imkanları teknolojinin gelişmesi ile birlikte artmaktadır. Bölümünden mezun olan öğrenciler özellikle özel sektörde iş bulabilir, bu alanda girişimci olabilirler. Mezunların; ara yüz geliştirici, Web tasarımcı ve kodlama uzmanı gibi çalışabileceği pek çok pozisyon bulunur. Adaylar iş başvurularında yabancı dil, kullanılan teknolojiler, kullanılan programlar, iletişim becerileri ve tecrübe gibi kriterler değerlendirilir. Daha önceden yapılan tasarım ve kodlamaları içeren portfolyo sunmaları oldukça önem taşır. Ayrıca serbest piyasa çalışanı da olmak mümkündür. Bu çalışma şeklinde iletişim becerileri daha da önem kazanır. Özellikle yabancı dil bilen Web tasarımı ve kodlama uzmanları yurt dışındaki pek çok iş fırsatını değerlendirebilir. 

Web tasarımı ve Kodlama Bölümü için ayrılan eğitim süresi toplamda 2 yıl sürer. Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünü bitiren ön lisans mezunu öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girmeye hak kazanmaktadır. Bu sınavla birlikte benzer alanlarda olan 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak mümkündür.

Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde,

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Matematik-Bilgisayar
  • Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimleri

Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.