Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı

Tanıtım

Teknolojik gelişmeler, her alanda bilgisayar ve bilgisayar sistemlerinin yaygın olarak kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu teknolojik gelişmelere paralel olarak Türkiye de teknolojik bir devrimin içine girmiştir. İşletmeler, fabrikalar ve akla gelebilecek her alanda, bilgisayar sistemleri ve yazılımlar, yapılan işlerin bir parçası haline gelmiştir. Hal böyleyken ülkemizde ciddi anlamda bilgisayar kullanabilen, yazılımlar geliştirebilen ve bireylere ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç günümüz şartlarında farklı alanlarda bilgisi olan uzman çalışanlar doğrultusunda gelişmektedir. Sağlık sektörü ile bilişim sektörünü bir araya getirerek oluşturduğumuz Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Program’ı Sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu bilişim uzmanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.  2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında Bilgisayar Programcılığı Programı kapatılıp yerine açılan yeni bir programdır. Dersleri Bilgisayar programcılığı derslerine yakın ilave olarak sağlık bilgi sistemleri ile ilgili teknik bilgilerin verildiği dersler vardır. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren hastaneler, özel hastaneler, özel poliklinikler, diş hastaneleri, sağlık sektöründe hizmet veren yazılım firmaları ya da bu sektörde çözüm üreten firmalarda: bilgi işlem departmanlarında, yazılım geliştirme bölümlerinde ya da kurulum ve bakım onarım işlerinde çalışacak teknik personelin yetiştirilmektedir.

Altyapı Olanakları

Güncel dersler, güncel bilgisayarlarla ve kaliteli bir eğitim kadrosuyla öğrencilerimize eğitim vermektedir. Bölümümüzün alt yapısını oluşturan 24 saat İnternet bağlantılı 3 laboratuvar içerisinde toplam 90 bilgisayara sahiptir. Öğrencilerimiz dersler haricinde boş vakitlerinde kendi gelişimleri için laboratuvarları aktif olarak kullanabilmektedirler. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz tekniker ünvanı ile özel sektör başta olmak üzere kamu kurumlarında da istihdam edilebilmektedirler. Okulumuz, bölgemizde saygın bir yere sahip olması sebebiyle işletmeler mezun öğrencilerimize cazip iş imkanları sunmaktadır.

Edinilen Ünvan

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikeri

İstihdam Olanakları

• Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı (Teftiş Kurulu dahil)
  • Kamu ve özel sağlık kurumları (Hastane, tıp merkezi, poliklinik, evde bakım merkezi, diyaliz merkezi, teşhis merkezi, ağız ve diş sağlığı merkezi vb.)
  • Sigorta Şirketleri
  • Sosyal güvenlik kurumları
  • Değişik düzeylerde sağlık hizmeti yürüten özel ve gönüllü kuruluşlar (örneğin Kızılay Genel Müdürlüğü)
  • İlaç ve tıbbi sarf malzeme şirketleri
  • Sağlık alanındaki bilgi/bilişim şirketleri (HBYS yazılımı üreten, satan ve bakımını yapan firmalar)
  • Basın ve yayın kurumlarının sağlıkla ilgili birimleri

Sonuç olarak Sağlık sektöründe teknoloji ve yazılım alanında faaliyet gösteren bütün kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları olarak özetleyebiliriz.

Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS)başarılı oldukları takdirde,

• Bilgisayar-Enformatik
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • Fizik
  • Fizik Mühendisliği
  • İstatistik
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimler

Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.